dissabte, 17 de gener del 2009

Saura i altres despropòsits

Com n’és de fàcil valorar els conflictes mundials en nombre de morts! Com n’és de fàcil dividir el món entre bons i dolents! Com n’és de ridícul que els nostres dirigents facin aquests anàlisis simplistes de la realitat a Gaza. Com n’és de ridícul que el conseller Saura es manifesti al costat de lemes pro islamistes. Com n’és de ridícul que el president del govern de l’estat demostri la seva falta de reflexió sobre el tema en un míting electoral a Galícia. Se m’escapa de les mans el conflicte araboisraelià, em resulta molt complicat fer-ne un anàlisi com Déu mana, però el que més em costa és posar-me a la pell dels dirigents i ciutadans d’un Estat que té qüestionada la seva existència per la majoria del seus veïns més propers i que té el fantasma del terrorista suïcida a cada cantonada. Mentre allà hi moren milers de persones, els nostres líders, des d’aquí, demostren la seva falta total de visió amplia. Zapareo, deixi’s aconsellar pel seu ministre d’assumptes exteriors que sembla que entén sobre el tema i que sembla també que ens donarà una sorpresa. Saura, vagi-se’n, li ho dic seriosament; o fa el favor de callar (no m’acuseu de Borbó) o deixi les seves responsabilitats a algú altre. Em resulta patètic i vergonyós veure que la conselleria d’interior està en mans d’algú tant curt de mires que és capaç de suprimir un acte en honor a les víctimes de l’holocaust per la situació a Gaza, que pretén no escoltar als experts del RACC en el tema de la velocitat variable i que és víctima del bonisme imperant. Aquest no és el tipus de governant que vull pel meu país.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

En primer lloc, un dels problemes que tenen els polítics es que s'han deshumanitzat, i si el conseller Saura té unua opinió, trobo perfectament normal i coherent que l'expressi, sempre i quan no vagi en nom del partit (cosa que no va fer). Apart, és l'únic amb els pebrots de mostrar públicament la seva opinió, sense embuts ni eufemismes, tal i com ho pensa; com a mínim és sincer i no té por de dir el que tothom pensa (i el que no ho pensi té un problema).

En quant als experts del RACC; bé, no et diré que en saben menys de transit, però segur que els experts de ICV en saben una mica més de medi ambient...

http://atenespericles.wordpress.com/

Ulises ha dit...

Hola, me n'alegro que actualitzis!

Però no estic d'acord amb tu.
Home, exigeixes molt als altres i poc a tu.

Com no et pot fer vergonya que se t'escapi de les mans comprendre un conflicte que està causant milers de morts?

Què fariem si la societat en general, no es preocupés ni per problemes tant gegants, com fas tu?
Després no vagis criticant les altres valoracions si tu no tens ni la dignitat de fer-ne un anàlisi.

Pel que fa al Saura, les velocitats i el RACC, subscric totalment el comentari del Lluc.


Ens veiem ;)

Oriol V-B C ha dit...

Ulises,

Sense faltar al respecte, però prefereixo callar i no caure en l'error de fer un anàlisi simplista de la realitat de Gaza, si ets capaç de fer-lo sense caure en el "buenisme" imobilista imperant endavant, estaré encantat d'escoltar-lo.

Anònim ha dit...

La gent el que no entén i, per tant, no accepta és el doble discurs, la doble moral i la doble vara de mesura. Tres dies abans de la manifestació del primer de desembre del 2007 per demanar millors infraestructures per Catalunya, Iniciativa va fer públic en una roda de premsa que el conseller Saura no hi participaria perquè “la responsabilitat del conseller és vetllar perquè les coses vagin bé i el lloc que li correspon (...) és ser al departament d’Interior”. Dissabte passat, el mateix conseller anava a la manifestació pels fets de Gaza. Potser devia pensar que en la manifestació per les infraestructures el risc d’incidents era molt alt, mentre que ja es veia que la manifestació de dissabte, amb passamuntanyes i tot, havia de ser exquisidament pacífica

Anònim ha dit...

prefereixes callar i no caure en l'error de fer un anàlisi simplista?

Jo no necessito fer cap anàlisi per saber que quan es maten més de mil persones, la majoria civils, i més de 300 són nens, no s'estan fent bé les coses i que tot això s'hauria d'haver evitat.

Ara bé, tu continua fent apologia del passotisme.

Oriol V-B C ha dit...

Ulisses, no faig apologia del passotisme, precisament si la teva opinió es basa només en el nombre de morts llavors no m'interessa per simplista. No aportes res.

Anònim ha dit...

Benvolguts,
Més enllà dels propis afers al Pròxim Orient (que ja he comentat en d'altres fòrums i no penso repetir aquí), hi ha una cosa que, ja portes endins, em preocupa i molt. És la reiterada incompetència d'un home en qui dipositem tots els catalans la nostra seguretat de cada dia, així com la prevenció de possibles accidents o, com aquests dies, catàstrofes.
Amics meus, el conseller Saura ha demostrat un cop més, arran dels incidents de la ventada, que no dóna la talla per aquest càrrec. Li ho prego pel bé dels catalans, senyor Saura. La seva reacció, tot i saber els informes meteorològics que esperaven vents de més de 120 km/h, va ser lenta (per no dir nul·la al principi). Igual que en la recent llevantada que desvastà les nostres costes, especialment la Costa Brava, durant els últims dies de l'any passat.
Ara la seva contradicció actuant (a títol individual o no) en una manifestació amb performances de broma quan el seu lloc és a la conselleria [sic]. Més enllà de que pugui tenir opinió, quan algú representa una institució com la Generalitat de Catalunya no es pot jugar al joc de les barretines, ara sóc conseller, ara president de partit, ara ciutadà de peu dret (o esquerre, segons diu ell). Senyors, una mostra més de la poca categoria política que pateix el nostre dissortat país.
Com deien en aquella pel·lícula, bona nit i bona sort (que la necessitarem)!

Anònim ha dit...

Bones reflexions, Oriol. Endevant!